ID: 1013-1
obiteljska kuća, prodaja
80.000,00 603.670,40kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: obiteljska kuća
 • Cijena/m2: 695,65 €/m2
 • Površina: 115,00 m2
 • Površina okućnice: 44,00 m2
 • Katnost: visoko prizemlje
 • 4

NA PRODAJU KUĆA,115m2,DONJA KUSTOŠIJA,ZAGREB

 

Na prodaju kuća površine 115 m2 u mirnom dijelu naselja Donja Kustošija.Kuća je tlocrtne površine 54 m2 izgrađena na površini parcele površine 98m2. Sastoji se od suterena, prizemlja i potkrovlja. 

Suteren se sastoji od spremišta (ranije garaža) i jedne dodatne prostorije;

Prizemlje od dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom te kupaonicom;

Potkrovlje od dvije sobe i balkona.

Kuća je nedavno adaptirana (nova fasada uz izolaciju stiroporom, krovište), te nema potrebe za većim dodatnim ulaganjima. 


Kuća je izvrsno pozicionirana, u blizini većih prometnica što joj daje dobru prometnu povezanost, a i ujedno u mirnom djelu naselja. U blizini se nalazi i stanica vlaka, kojim do Glavnog kolodvora stižete za manje od 5 minuta, te osnovna škola (2 min pješice). Od centra Kustošije koji nudi veći broj prodavaonica, tržnicu, apoteku i sve ostale potrebne sadržaje udaljena je 5 minuta lagane šetnje.

 

 

Za više informacija i termin razgledavanja kontaktirajte agenciju.

 

Aktual nekretnine

Hrgovići 38, Zagreb

 

01 889 7777

098 677 097

099 444 1955

 

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.