ID: 1054-1
stan u kući, prodaja
149.000,00 1.107.779,24kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: stan u kući
 • Cijena/m2: 1.596,83 €/m2
 • Površina: 93,31 m2
 • Katnost: visoko potkrovlje
 • Energetski certifikat:C
 • 3

NA PRODAJU STAN,93m2,POTKROVLJE,CENTAR, (KAPTOL), ZAGREB

Na prodaju novouređeni trosobni tavanski stan na vrhunskoj lokaciji u samoj spomeničkoj jezgri grada, sa velikim potencijalom za daljnje proširenje i prenamjenu prostora.

Stan je tlocrtne površine 144 m2, a obračunska površina (zbog faktora umanjenja) prema elaboratu sudskog vještaka je 106,6 m2. U vlasničkom listu stan je površine 93,31 m2.

Sastoji se od ulaznog stubišta s pripadajućim hodnikom, blagavaonice koja je šankom odvojena od kuhinje, prostranog dnevnog boravka, spavaće sobe, kupaonice i ostave površine  40 m2 (djelomično uređen tavanski prostor s prozorom, moguće ga je zbog visine adaptirati u veliku sobu s galerijom!

Stan je kvalitetno opremljen, u sobama i blagavaonici je hrastov parket I. klase, u hodnicima, kuhinji i kupaonici su keramičke pločice, stepenice mramor. Kuhinja i kupaonica imaju podno grijanje. Dio namještaja je rađen po mjeri i moguć je dogovor o njegovom otkupu.

Grijanje je električno, konvekcijski radijatori s programatorima u sobama, u kupaonici vertikalni radijator. Gradski plin je na samom ulazu u stan. Klima je invertorska, Velux krovni prozori sa žaluzinom i vanjskim sjenilom, protuprovalna vrata, portafon, kolni ulaz na daljinsko upravljanje, ADSL.

Stanu pripadaju i dva parkirna mjesta u dvorištu zgrade, ulaz s daljinskim upravljanjem.

Orijentacija stana je SI – JZ.

 

KUPAC NE PLAĆA AGENCIJSKU PROVIZIJU.

 

Za više informacija i termin razgledavanja kontaktirajte agenciju.


Aktual nekretnine

Hrgovići 38, Zagreb


01 889 7777

098 677 097

099 444 1955

 

 

 

 

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.