ID: 1133-1
Samostojeća kuća, prodaja
170.000,00 1.255.625,10kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Samostojeća kuća
 • Cijena/m2: 472,22 €/m2
 • Površina: 360,00 m2
 • Površina okućnice: 407,00 m2
 • Katnost: prizemlje+potkrovlje
 • Energetski certifikat:C
 • 6

NA PRODAJU OBITELJSKA KUĆA POVRŠINE 360m2, GRAČANI,ZAGREB

 

Na prodaju samostojeća kuća površine 360 m2 BRP-a na parceli površine 515 m2.

Kuća se sastoji od poluugrađenog podruma, kata i visokog potkrovlja.Podrum i prizemlje su starije građe (70-ih godina), potkrovlje i žbuka na sjevernoj i istočnoj strani kuće su obnovljeni prije 15 godina. 

Prekrasna lokacija, mirna ulica a sve potrebno u blizini ( trgovine, škole, vrtić,  liječnik), udaljenost javnog prijevoza:  nekoliko  minuta hoda do autobusne stanice. 

 Kuća se sastoji od:

SUTEREN:  dvije garsonjere od 30 m2, svaka sa svojim spremištem i posebnim ulazom.

PRIZEMLJE: dva stana -  jedan jednosobni stan površine 50 m2 sa posebnim ulazom, drugi stan također sa posebnim ulazom površine  70 m2, ima centralno stubište koje povezuje sve tri etaže.

POTKROVLJE: polovica površine je uređena kao jednosoban stan, a druga polovica je rohbau.

Svaki stan ima svoja brojila za struju i plin. Ispred kuće su dva parkirna mjesta i vrtna kućica od 4 m2, a iza kuće je vrt i roštilj.

 

Za više informacija i termin razgledavanja kontaktirajte agenciju.


Aktual nekretnine

Hrgovići 38, Zagreb


01 889 7777

098 677 097

099 444 1955

 

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.