ID: 130-1
Ured, najam
12.840,00 94.888,88kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: najam
 • Podtip nekretnine: Ured
 • Cijena/m2: 12,00 €/m2
 • Površina: 1.070,00 m2
 • Katnost: podrum+prvi+drugi

Poslovni objekt je samostojeći i nalazi se na izuzetno frekventnoj i važnoj zagrebačkoj prometnici, na 100 m udaljenosti od križanja sa Savskom cestom. Objekt je atraktivnog izgleda, izgrađen od reprezentativnih materijala, arhitektonski snažnog dojma, a sastoji se od podruma, prizemlja i pet katova, te je opremljen dizalima. Fasada je izvedena u kamenu i aluminiju dok su interijeri opremljeni vrhunskim kamenom, parketima i drvenom stolarijom te visokovrijednim sanitarijama. Interijer je kompletno opremljen uredskim namještajem vrhunske talijanske kvalitete – drvo i kombinacija drvo/prirodna koža. Svi poslovni prostori su klimatizirani i visoko tehnološki opremljeni.

 

Poslovni prostori koji se daju u zakup smješteni su: Podrum zgrade 70 m2 I. kat zgrade 680 m2 II. kat zgrade 320 m2 Prostori se daju u zakup kao cjelina ili po funkcionalnim cjelinama (posebno I i II kat). Pristup zgradi omogućen je preko glavne gradske prometnice, a ulaz na interni parking izveden je sa sporedne prometnice. Okoliš zgrade kvalitetno je uređen i hortikulturno održavan.

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.