ID: 390-1
Samostojeća kuća, prodaja
110.000,00 € 75.000,00 554.019,75kn
  • Mjesto: Veliki Grđevac
  • Regija: Bjelovarsko-bilogorska
  • Tip ponude: prodaja
  • Podtip nekretnine: Samostojeća kuća
  • Cijena/m2: 241,94 €/m2
  • Površina: 310,00 m2
  • Katnost: podrum+prizemlje+prvi
  • 7
  • 2

Kuća se nalazi u Velikom Grđevcu, mjestu s oko 2000 stanovnika, sjedištu općine koja se nalazi na pola puta između Bjelovara i Daruvara. Mjesto ima vrtić, osnovnu školu, poštu, ambulantu liječnika opće medicine, privatnu stomatološku ambulantu, ljekarnu, nekoliko prodavaonica, benzinsku pumpu, poslovnicu Podravske banke i bankomat Zagrebačke banke, mjesni ured, crkvu...Svi poznatiji supermarketi su u 25 km udaljenom Bjelovaru.

Prometna povezanost je dobra, a u planu je izgradnja nastavka brze ceste, kraka tzv. Podravskog ipsilona od Zagreba do Virovitice, koji je zasad izveden do mjesta Gradec, a u gradnji je dio do Bjelovara. Kad bude završena, brza cesta će prolaziti na oko 8 km od Velikog Grđevca, te će tada Zagreb biti udaljen oko jednog sata vožnje.

Kuća se nalazi na kraju slijepe ulice u blizini centra mjesta. Posjed je pravokutnog oblika, sastoji se od dvije parcele, građevinske, veličine 2752 m2 i poljoprivredne, veličine 2819 m2. Uz jednu dužu stranu, istočnu, podignuta je žičana ograda prema jedinoj susjednoj kući, ostatak nije ograđen. Urbanističkim planom uz istočnu stranu predviđena je ulica, što će automatski poljoprivrednu parcelu pretvoriti u građevinsku za potencijalnu prodaju. Većinom je kultivirani travnjak s ukrasnim grmljem, drvećem i voćkama, no postoji i vrt, stari šljivik, a dio se koristi kao oranica (kukuruz, krumpir, lubenice, grah...).

Na posjedu se nalazi pomoćni objekt, dimenzija 10 x 4 m, u kojem je garaža te pomoćne prostorije koje mogu poslužiti za uzgoj peradi ili sitnijih životinja.

Kuća je troetažna, L tlocrta, sastoji se od podruma koji je gotovo pod cijelom kućom, prizemlja i potkrovlja. Krov je dvostrešan, na istok i zapad, izoliran.

Vodovod je riješen preko hidrofora napajanjem iz vlastitog posebno uređenog bunara ispred ulaza.

Glavni ulaz u kuću je s istočne strane. Na njega se nadovezuje trijem. Sporedni ulaz je sa sjeverne strane, zaštićen vjetrobranom.

Veliki Grđevac nalazi se na području od posebne državne skrbi. Budući da država kontinuirano daje poticaje za energetsku obnovu, budući vlasnici su u poziciji da iskoriste i do 80% sredstava za sufinanciranje energetske obnove (fasada, vanjska stolarija...).

 

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.