ID: 623-1
stan u zgradi, prodaja
90.000,00 669.043,80kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: stan u zgradi
 • Cijena/m2: 1.184,21 €/m2
 • Površina: 76,00 m2
 • Katnost: suteren+visoko prizemlje+prvi+potkrovlje
 • 3

ZAGREB,VRHOVEC,VINOGRADSKA CESTA

 

Stan se nalazi u potkrovlju zgrade koja ima 4 etaže (suteren, VP, 1 kat, potkrovlje), sa 4 stambene jedinice.


Potrebna kompletna adaptacija. Krovište novo (crijep i limarija).
Veliki potencijal za adaptaciju dizanjem nadozida i krovnih kućica na vrtnoj strani.

Lijep pogled na grad i šumu.
Nalazi se u Vinogradskoj ulici, mirno okruženje obiteljskih kuća, blizina bolnice, šuma Jelenovac, mir i čisti zrak.
Trenutno se dio prostora koristi kao stambeni ( 2,5 sobni - u najmu), a dio kao tavan.
Stanu pripada i uzidana vrtna ostava/spremište (potrebna renovacija), zajednički lijepi dvorišni dio na stražnjoj strani kuće.
Kuća i pripadajuća spremišta su etažirana.

Čisto vlasništvo 1/1 te uredna sva ostala dokumentacija.

 

GRIJANJE: Etažno plinsko centralno
KLIMA UREĐAJ: Da
KOMUNALIJE:Gradski plin
                   Gradski vodovod
                   Gradska kanalizacija

 

Za više informacija i termin razgledavanja kontaktirajte agenciju.

 

Aktual nekretnine

Hrgovići 38, Zagreb

 

01 889 7777

098 677 097

099 444 1955

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.