ID: 625-1
Kuća prizemnica, prodaja
120.000,00 € 110.000,00 816.191,20kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Kuća prizemnica
 • Cijena/m2: 1.375,00 €/m2
 • Površina: 80,00 m2
 • Površina okućnice: 380,00 m2
 • Katnost: visoko prizemlje
 • 3

KUĆA,ZAGREB,RUDEŠ 80m2

 

Kuća je izgrađena 1959g, potrebno kompletno renoviranje ili izgradnja novog objekta do 400 brp - obiteljska kuća - podrum, 2 etaže, potkrovlje.


Mirno okruženje obiteljskih kuća, blizina svih nužnih sadržaja, dom zdravlja, Prečko, Jarun, City Centar One, ...
Zemljište/gradilište dim. 10,5x36,5 m. - 380 m2, veliko, prostrano dvorište iza kuće, veliki potencijal.


Kuća dim. 9x9,5 m. - 83 m2. - veliki potencijal.


Podrum/suteren - 4 prostorije, sve sa prozorima - dnevno svjetlo, suho, unutarnji bunar/hidropak, stara preša.
VP - vanjsko ulazno stepenište, ulazni predprostor, kupaona, kuhinja, 3 sobe, ostava/stepenište za tavan.

Sve prostorije sa prozorima - dnevnim svjetlom, 'zdravi' zidovi.


Tavan po cijeloj površini, neuređen, krovište za sanaciju.
Betonske deke na oba nivoa - VP i tavan.
Čisto vlasništvo 1/1

 

Za više informacija i termin razgledavanja kontaktirajte agenciju.

 

Aktual nekretnine

Hrgovići 38, Zagreb

 

01 889 7777

098 677 097

099 444 1955  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.