ID: 1451-1
Građevinsko zemljište, prodaja
57.000 431.940,64kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Građevinsko zemljište
 • Cijena/m2: 69,68 €/m2
 • Površina: 818,00 m2

 

Na prodaju građevinsko zemljište površine 818 m2 uz koje se daje i poljoprivredno zemljište površine 1.344 m2 u Zagrebu, ulica Skenderi ukupne površine 2.162 m2 sa pravomoćnom građevinskom dozvolom (vila sa 357m2 BRP-a,postoji mogućnost prenamjene u nekoliko stambenih jedinica) plaćeni su svi doprinosi, može se odmah početi sa gradnjom. Također je izrađen troškovnik gradnje i idejni projekti sa vizualizacijom buduće građevine.

 

Parcela je nepravilnog oblika a sastoji se od ne izgrađenih i međusobno povezanih čestica: građevinska čestica je uz ulicu. Zemljište je ravan teren s blagim nagibom prema jugoistoku. KLIZIŠTA NEMA!(potvrđeno od sudskog vještaka) . 

 

Zemljište je udaljeno cca. 3 km sjeverno od križanja Vrapčanske ulice i Ilice. Osnovni javni i uslužni sadržaji se nalaze u blizini, dostupni hodom, dok se ostali sadržaji nalaze u gradu, dostupni javnim ili osobnim prijevozom.

Sva infrastruktura je dostupna na ulici Skenderi.

 

*KUPAC NE PLAĆA AGENCIJI PROVIZIJU!

 

 

Za više informacija i termin razgledavanja kontaktirajte agenciju.

 

Aktual nekretnine

Hrgovići 38, Zagreb

 

01 889 7777

098 677 097

099 444 1955  

 

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.