ID: 1814-1
Građevinsko zemljište, prodaja
2.801.480 21.084.515,58kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Građevinsko zemljište
 • Cijena/m2: 220,00 €/m2
 • Površina: 12.734,00 m2

Na prodaju građevinsko zemljište koje se nalazi na području Remeta u zoni Bukovačke ulice.

 

Ukupna površina od 12.734 m2 nalazi se u zoni stambene namjene na koju se primjenjuje urbano pravilo 2.2 (mogućnost izgradnje manjeg stambenog naselja). Postoji mogućnost kupnje dodatnih cca. 3.200 m2. 

 

Predmetna lokacija opremljena je cjelokupnom prometnom i komunalnom infrastrukturom koja se nalazi u njezinoj neposrednoj blizini. Od Trga Bana Josipa Jelačića lokacija je udaljena 5 km, a od Maksimirskog stadiona 3 km. U krugu od par kilometara nalaze se referentni bolnički centri KBC Rebro, KB Merkur, KB Dubrava i dr.

Smještena je u području koje se naziva „pluća“ Zagreba, prije svega zbog iznimne količine zelenila i šume kojima je okružena. Stoga je možemo smatrati oazom mira i zelenila idealnog za stanovanje.

 

Zapadno i južno od navedene lokacije nalaze se iznimni primjeri recentne stambene arhitekture dok se u neposrednoj blizini planira uređenje suvremenog sportsko rekreacijskog centra. Konfiguraciju terena karakterizira razlika nadmorske visine od 225 mnm u jugozapadnom dijelu do 210 mnm u sjeveroistočnom dijelu. Teren je orijentiran na sunčanu stranu što još više doprinosi njegovom idealnom karakteru za stanovanje.   

Lokacija je idealna za izgradnju staračkog doma.

 

 

 

 

 

 


Za više informacija i termin razgledavanja kontaktirajte agenciju.


Aktual nekretnine

Hrgovići 38, Zagreb


01 889 7777

098 677 097

099 444 1955 

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.