ID: 417-1
Samostojeća kuća, prodaja
1.600.000 12.117.176,00kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Samostojeća kuća
 • Cijena/m2: 3.200,00 €/m2
 • Površina: 500,00 m2
 • Katnost: podrum+visoko prizemlje+prvi+potkrovlje
 • 10

Kuća površine 500 m2, izgrađena na parceli površine 850 m2, nalazi se na rezidencijalnoj lokaciji, Srebrnjak, građena je cca. 1967. g., a kroz vrijeme je dograđena u visinu i adaptirana prije cca. 20 godina, u vrlo dobrom stanju.

3 etaže + potkrovlje, tlocrtne površine 178 m2, 3 zasebne cjeline (stana).

Suteren (prizemno sa vrtne strane): nusprostorije, WC, kotlovnica, spremišta i garaža za dva automobila.

Visoko prizemlje: veliki ulazni hall u koji se ulazi odvojenim subištem, 3 sobe i svaka ima svoju kupaonicu, 1 soba bez kupaonice i 1 soba sa WC-om.

Kat: veliki ulazni hall u koji se ulazi odvojenim subištem, 3 sobe i svaka ima svoju kupaonicu, hodnik, blagovaonica, WC, izba i kuhinja.

Potkrovlje: veliki ulazni hall u koji se ulazi odvojenim subištem, 3 sobe i svaka ima svoju kupaonicu, 2 soba bez kupaonice i jedna zajednička kupaonica.

Na predmetnoj parceli osim stambenog objekta nalazi se i podzemni objekt, koji je prije bio bazen, ali je pokriven i prenamjenjen u podrum koji je u funkciji arhiva.

Građevinsko zemljište nalazi se iza kuće, a sastoji se od tri katastarske čestice, od kojih je jedna pretežno stambena zona S, površine 2000 m2, dok su ostale dvije u zoni Z (zaštitne zelene površine), površine 1300 m2. Urbano pravilo 2.3.

 

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.