ID: 501-1
Poslovna zgrada, prodaja
270.000 2.036.566,26kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Poslovna zgrada
 • Cijena/m2: 331,29 €/m2
 • Površina: 815,00 m2
 • Katnost: prizemlje
 • 15

Na prodaju je tvrtka u čijem je sastavu hostel i restoran, a koji se nalazi u Zagrebu, Heinzelova ulica. Objekti su smješteni u dvorištu uz glavnu prometnicu, hostel je površine 456 m2, restoran 168 m2, zatvorena terasa 120 m2, party dvorana 70 m2 i parkiralište za 40 automobila, a sve izgrađeno na parceli površine 2155 m2.

 


Nacionalni rustikalni restoran ima 60 sjedećih mjesta, zatvorenu terasu sa 120 sjedećih mjesta, potpuno je namješten i kompletno opremljen svim potrebnim inventarom.

 


Hostel se sastoji od 8 comfort soba s vlastitim kupaonicama, 5 soba sa 3, 4 ili 6 kreveta (ukupno 30 ležajeva), 2 zajedničke kupaonice za 5 hostelskih soba, 2 vanjska izdvojena apartmana (trenutno u izgradnji, sa mogućnošću za urede ili stanovanje). Sve je potpuno namješteno i opremljeno.

 


Prodaje (ustupa) se po cijeni od 270.000,00 €. Mjesečna najamnina prema gradu iznosi 16.000,00 KN sa uključenim PDV-om. Postoji mogućnost otkupa prostora.

 


Ostale informacije na upit.

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.