ID: 84-1
Lokal, prodaja
220.000,00 € 170.000,00 1.265.179,10kn
 • Mjesto: Zagreb
 • Regija: Grad Zagreb
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Lokal
 • Cijena/m2: 2.125,00 €/m2
 • Površina: 80,00 m2
 • Katnost: podrum+prizemlje
 • Energetski certifikat:U izradi
 • 1

Ovaj podrumski, intiman, poslovni prostor veličine 80 m2, sastoji se od hodnika, stubišta, glavne prostorije s kvalitetnim i funkcionalnim šankom te bočne prostorije u kojoj su smješteni stolovi sa stolicama (prodaja namještaja je u ponudi). Tu su i toaleti te skladište.

Uz formiranje terase u Vlaškoj ulici, prostor postaje caffe bar koji će svoje goste privlačiti i danju, dok mu njegova kvalitetna izolacija, klimatizacija i akustičnost omogućuju glasni izričaj i rad do sitnih jutarnji sati.

Povećani broj turista u našem glavnom gradu potiče na razmišljanje o otvaranju klubova s nekom specifičnom ponudom. U tom smislu, i vinskog podruma uz degustaciju autentičnih hrvatskih proizvoda.

Ono što ovaj prostor čini posebnim je njegov dizajn koji potiče maštu koja u njemu vidi i nešto puno više od caffe bara ili kluba. Idealna zvučna izolacija koja omogućuje bijeg u novi svijet predodređuje ga i za drukčiju namjenu pa prostor može postati sastajalište članova nekog udruženja ili galerija.

 

Za više informacija i termin razgledavanja kontaktirajte agenciju.


Aktual nekretnine

Hrgovići 38, Zagreb


01 889 7777

098 677 097

099 444 1955

 

 

  • /

   O postanku imena grada Zagreba postoje različite teorije. Ime je neosporno hrvatskog podrijetla. Čak i latinsko ime Zagabria upućuje na to da je ta lokacija još u srednjem vijeku bila zaštićena grabom ili opkopom.

   Po jednim se zvodi se od glagola zagrepsti/odnosno ukopati. Po drugim se dovodi u svezu sa starim hrvatskim imenom za obalu "b(e)reg" koju i danas koriste u krašićkom kraju. U Krašiću Zagreb nazivaju Zabreg.stavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove Srednje Europe.


   Na području Grada Zagreba 1999. osnovane su gradske četvrti i mjesni odbori kao oblici mjesne samouprave. U Gradu Zagrebu osnovano je 17 gradskih četvrti.

   Četvrti se neformalno dijele na «kvartove», odnosno manje četvrti određene specifičnom izgradnjom, urbanizmom i stanovništvom koje ih naseljava. Dobrim za život općenito se smatra nekoliko četvrti. Prva je centar grada (Donji grad i Medveščak) zbog raznolikosti sadržaja i dobre urbane opremljenosti. Druga je podsljemenska zona, koja predstavlja svojevrsni rezidencijalni dio Zagreba (bivši tzv. ljetnikovački predjeli), u koje spadaju: Šalata, Tuškanac, Pantovčak, Horvatovac i dr. Na trećem su mjestu novija stambena naselja u četvrti Jarun, privlačna zbog blizine rekreacijskog područja, te druga naselja s pretežito novogradnjom (primjerice Špansko).

   Četvrti kao što su Trešnjevka, Trnje, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak su većinom nekvalitetno izgrađene bivše radničke četvrti, koje proživljavaju snažnu urbanizaciju i još uvijek nemaju dobru urbanu opremljenost. Isti je slučaj s velikim naseljenim područjem na istočnom rubu grada, Dubravom, koja je zbog stanovništva s pretežno niskim imovinskim standardom, ilegalne trgovine i kriminala, na glasu kao najlošija gradska četvrt.

   Novi Zagreb građen je u potpunosti u drugoj polovici 20. stoljeća kao velika skupina stambenih naselja na južnoj obali Save. Karakteriziraju ga široke avenije, zelene površine te neatraktivne zgrade građene u duhu socijalističkog funkcionalizma. Novi Zagreb ima vrlo dobar urbanitet, a lokacija Zagrebačkog velesajma, uređenje parka Bundek, otvaranje novog trgovačkog centra (Avenue Mall) koji je postao središtem okupljanja ljudi, te izgradnja novih stambenih zgrada, znači postupno poboljšanje urbanog života u ovom velikom gradskom području.

   (Izvor: Wikipedija)

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.